Milý denníček,

Dnes som sa rozhodla, že začnem písať denník. Volám sa Katarína (ale mne sa viac páči Kejty), mám 15 rokov a mám veľký sen – chcem byť slávnou influencerkou! Viem, že to znie super cool, však? Predstav si všetky tie lajky, followerov a sponzorované príspevky. To by bola paráda!

Ale moji rodičia mi stále hovoria, že to nestačí. Vraj musím mať aj nejaký „užitočný“ talent alebo zručnosť. Nechápu, že byť influencerkou JE užitočné! Veď budem inšpirovať ľudí, no nie?

Anyway, zajtra mám tanečný krúžok. Nie som v tom extra dobrá, ale baví ma to. Možno by som mohla byť tanečná influencerka? Hmm, musím nad tým popremýšľať.


Milý denníček,

Dnes som mala ťažký deň. Na tanečnom krúžku som sa strápnila. Nevedela som urobiť piruetu a všetci sa mi smiali. Cítila som sa hrozne. Prišla som domov a povedala som mame, že s tancovaním končím.

Mama ma ale prekvapila. Namiesto toho, aby súhlasila, mi povedala niečo, nad čím teraz rozmýšľam. Vraj úspech neprichádza zo dňa na deň a že aj najlepší tanečníci kedysi začínali s pádmi a neúspechmi. Povedala mi, že ak to skutočne chcem dokázať, musím byť vytrvalá a trénovať každý deň.

Neviem… Má pravdu, ale je to také ťažké!


Milý denníček,

Prešiel týždeň a ja som každý deň trénovala piruety. Neuveríš, čo sa stalo! Dnes na krúžku som ju konečne zvládla! Všetci mi tlieskali a ja som sa cítila úžasne.

Hneď som to chcela dať na TikTok, ale potom som si spomenula, čo mi ocino včera povedal. Vraj by som sa nemala sústrediť len na to, aby som bola slávna na internete, ale aj na to, aby som robila niečo, čo pomôže ľuďom aj bez sociálnych sietí.

Najprv som to nechápala, ale potom mi dal príklad: Čo ak by som raz chcela učiť tanec deti, ktoré nemajú prístup k internetu? Alebo vystupovať v divadle? To by predsa nešlo bez skutočných tanečných zručností.

Začínam chápať, že moji rodičia možno nie sú takí „out“ ako som si myslela.


Milý denníček,

Dnes som mala dlhý rozhovor s rodičmi o mojich snoch a plánoch. Vysvetlili mi, prečo je dôležité mať „plán B“. Vraj svet sa rýchlo mení a to, čo je populárne dnes, nemusí byť populárne zajtra.

Dali mi príklad influencerky, ktorú sledujem. Pred rokom mala milióny followerov, ale teraz, keď sa zmenili algoritmy, jej sledovanosť klesla. Našťastie, ona má aj módny biznis, takže je stále úspešná.

Začínam chápať, že byť influencerkou je super, ale nemôžem sa spoliehať len na to. Musím rozvíjať aj iné schopnosti. Rozhodla som sa, že budem naďalej trénovať tanec, ale začnem sa viac zaujímať aj o choreografiu a možno aj o učenie tanca.


Milý denníček,

Nemôžem uveriť, čo sa dnes stalo! Moja učiteľka tanca ma požiadala, aby som pomohla mladším deťom s ich prvými krokmi. Bola som taká nervózna, ale zistila som, že ma to naozaj baví!

Jeden malý chlapček sa stále motal a padal, presne ako ja pred pár mesiacmi. Pomohla som mu s rovnováhou a on to nakoniec zvládol. Jeho úsmev bol taký úprimný a krásny – oveľa lepší ako akýkoľvek lajk na sociálnych sieťach.

Myslím, že začínam chápať, čo mi rodičia hovoria o robení niečoho užitočného. Je to skvelý pocit niekomu pomôcť v reálnom živote.


Milý denníček,

Dnes som mala super nápad! Co keby som spojila moju lásku k tancu, túžbu byť influencerkou a to, čo som sa naučila o pomáhaní druhým?

Vytvorila som nový účet na sociálnych sieťach, kde budem zdieľať jednoduché tanečné tutoriály pre začiatočníkov. Môžem využiť svoje skúsenosti z učenia malých detí a zároveň budovať svoju online prítomnosť.

Rodičia boli nadšení z môjho nápadu. Ocino dokonca povedal, že mi pomôže s nahrávaním videí. Je to prvýkrát, čo bol taký nadšený z mojich „internetových“ aktivít!


Milý denníček,

Prešli dva mesiace od môjho posledného zápisu do denníka a toľko sa toho zmenilo! Moje tanečné tutoriály sa stali celkom populárnymi. Mám už vyše 10 000 followerov!

Ale čo je ešte lepšie, dostala som správu od dievčaťa z malej dediny, ktorá tam nemá prístup k tanečnej škole. Napísala mi, že sa vďaka mojim videám naučila základy baletu a teraz vystupuje na školských podujatiach.

Cítim sa úžasne! Nie len preto, že som „influencerka“, ale hlavne preto, že skutočne niekomu pomáham.

Rodičia mali pravdu – je dôležité mať zručnosti, ktoré môžu pomôcť ľuďom aj bez internetu. Teraz viem, že aj keby som stratila všetkých followerov, stále by som mohla učiť tanec a robiť to, čo ma baví.

Mám nový cieľ – chcem sa stať najlepšou tanečníčkou a učiteľkou tanca, akou len môžem byť. A ak pri tom budem aj populárna na sociálnych sieťach, bude to len bonus!

Ďakujem ti, denníček, že si mi pomohol pochopiť, že skutočný úspech nie je len o lajkoch a followeroch, ale o tom, ako môžeme pozitívne ovplyvniť životy druhých. Som taká vďačná za svojich rodičov a ich múdre rady. Teším sa na všetky dobrodružstvá, ktoré ma ešte čakajú!

S láskou,
Kejty

Influencer’s diary

Dear Diary,

Today I decided to start writing a diary. My name is Katarina, (but I like it better Cathy) I’m 15 years old, and I have a big dream – I want to be a famous influencer! I know it sounds super cool, right? Imagine all those likes, followers, and sponsored posts. That would be amazing!

But my parents keep telling me that’s not enough. They say I need to have some „useful“ talent or skill too. They don’t understand that being an influencer IS useful! I’ll be inspiring people, won’t I?

Anyway, I have dance class tomorrow. I’m not extra good at it, but I enjoy it. Maybe I could be a dance influencer? Hmm, I need to think about that.


Dear Diary,

I had a tough day today. I embarrassed myself in dance class. I couldn’t do a pirouette, and everyone laughed at me. I felt terrible. I came home and told Mom I’m quitting dance.

But Mom surprised me. Instead of agreeing, she told me something I’m now thinking about. She said success doesn’t come overnight and that even the best dancers once started with falls and failures. She told me that if I really want to make it, I need to be persistent and practice every day.

I don’t know… She’s right, but it’s so hard!


Dear Diary,

A week has passed, and I’ve been practicing pirouettes every day. You won’t believe what happened! Today in class, I finally nailed it! Everyone applauded, and I felt amazing.

I wanted to post it on TikTok right away, but then I remembered what Dad told me yesterday. He said I shouldn’t focus only on being famous on the internet, but also on doing something that will help people even without social media.

At first, I didn’t understand, but then he gave me an example: What if I wanted to teach dance to children who don’t have internet access one day? Or perform in a theater? That wouldn’t be possible without real dance skills.

I’m starting to understand that my parents might not be as „out of touch“ as I thought.


Dear Diary,

Today I had a long talk with my parents about my dreams and plans. They explained why it’s important to have a „Plan B“. They said the world changes quickly, and what’s popular today might not be popular tomorrow.

They gave me an example of an influencer I follow. A year ago, she had millions of followers, but now that the algorithms have changed, her viewership has dropped. Luckily, she also has a fashion business, so she’s still successful.

I’m starting to understand that being an influencer is great, but I can’t rely on just that. I need to develop other skills too. I’ve decided to keep training in dance, but I’ll also start getting interested in choreography and maybe even teaching dance.


Dear Diary,

I can’t believe what happened today! My dance teacher asked me to help younger kids with their first steps. I was so nervous, but I found out that I really enjoy it!

One little boy kept stumbling and falling, just like I did a few months ago. I helped him with his balance, and he finally got it. His smile was so genuine and beautiful – much better than any like on social media.

I think I’m starting to understand what my parents mean about doing something useful. It’s a great feeling to help someone in real life.


Dear Diary,

I had a great idea today! What if I combined my love for dance, my desire to be an influencer, and what I’ve learned about helping others?

I created a new social media account where I’ll share simple dance tutorials for beginners. I can use my experience from teaching little kids and build my online presence at the same time.

My parents were excited about my idea. Dad even said he’d help me with recording videos. It’s the first time he’s been so enthusiastic about my „internet“ activities!


Dear Diary,

Two months have passed since my last diary entry, and so much has changed! My dance tutorials have become quite popular. I already have over 10,000 followers!

But what’s even better, I got a message from a girl from a small village who doesn’t have access to dance school. She wrote to me saying that thanks to my videos, she learned the basics of ballet and now performs at school events.

I feel amazing! Not just because I’m an „influencer“, but mainly because I’m actually helping someone.

My parents were right – it’s important to have skills that can help people even without the internet. Now I know that even if I lost all my followers, I could still teach dance and do what I love.

I have a new goal – I want to become the best dancer and dance teacher I can be. And if I’m popular on social media along the way, that’ll just be a bonus!

Thank you, diary, for helping me understand that real success isn’t just about likes and followers, but about how we can positively impact others‘ lives. I’m so grateful for my parents and their wise advice. I’m looking forward to all the adventures that are still ahead of me!

With love,
Cathy